PROF. DR. ABDULLAH KIZILCIK

Akademik Kadro

Prof. Dr. Abdullah Kızılcık

Prof. Dr. Abdullah Kızılcık Kimdir?

1967 yılında Gaziantep’te doğdu. İlkokulu Gaziantep Şehitkamil İlköğretim Okulu’nda, orta ve lise tahsilini Gaziantep İmam-Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1986 Yılında girdiği ODTÜ’ye bağlı Gaziantep Mühendislik Fakültesi Fizik Mühendisliğinde 2 yıl okuduktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nı kazandı. 1992 yılında Edebiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bağcılar Naci Ekşi Lisesi'nde sözleşmeli öğretmen sıfatıyla Türkçe ve İngilizce dersleri verdi.

Mayıs 1997 tarihinde yüksek lisansını, 2001 tarihinde Doktorasını tamamladıktan sonra 2002 yılında askerliğini Arapça Tercüman olarak tamamladı. 2004 yılında Y. Doç. olan Abdullah Kızılcık, 2004-2005 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Ürdün Üniversitesinde dil eğitimi aldı. 2007 tarihinde Doçent, 2013 yılında da Profesör oldu. 2015 yılında Deniz Harp Okulu Yabancı Diller Bölümünde Arapça okutman olarak görev aldı.

Prof. Dr. Abdullah Kızılcık, Fakültede Arap Dili ve Edebiyatı alanında eğitim ve öğretim faaliyetleri yanında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Mevlana koordinatörlüğü, İÜYÖS Orta-Doğu Koordinatörlüğü ile Farabi Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.

Öğretmenin Verdiği Dersler

Arapça
Hashtag:

haberdar olun

vakfımız hakkında haberlerden, faaliyetlerden, ders ve etkinlinlerden haberdar olun